19 Kasım 2013 Salı

DİYABET İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Takviyelere ve egzersizlere ek olarak, kan şekeriniz normal düzeylerde tutmak için çok sayıda bitkidende yararlanabilirsiniz.

Çemen Otu: Çemen otu tohumunun yaklaşık yarısı mucilage adı verilen çözünülebilen liflerden oluşur. Tohum, kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

Soğan: Soğan Asya'da halk arasınaa çok eskilerden beri besin desteği olarak kullanılmaktadır. Özellikle soğanın kabuğu son derece zengin bir kuersetin-diyabetik retinopati gibi, diyabet hastalarında sık görülen göz sorunlarında etkili bir bileşik kaynağıdır.

Çeşitli fasulyeler: Yapılan çok sayıda araştırma, lif bakımından zengin yiyeceklerin, özelliklede fasulyelerin, öğünlerden sonra kan şekerinin yükselmesini en aza indirgediğini ve daha sonrada kan şekerinin düşmesini geciktirdiğini ve bu sayede kan şekerini istenilen seviyede tuttuğunu göstermiştir.

Acı Sukabağı : Pelesnke armudu olarak da bilinen bu bitki, kan şekerini düzenleyici özelliğiyle büyük bir ilgi görmektedir.

Sarımsak: Soğan gibi, sarımsağında mükemmel bir kan şekeri kontrol özelliği vardır. Eğer yapabiliyorsanız sarımsağı çiğ yiyin, ya da yemeklerinizin içinde pişirin.

Makadam Yemişi: İkinci tıp diyabet hastalarına 1986 yılından beri önerilen diyet tavsiyelerinde gereken kalorinin %15 ile 20 sinin proteinlerden, %35 inden daha azının yağlardan ve %55-60 ının da karbonhidratlardan alınması uygun görülüyordu. Yapılan son çalışmalar, karbonhidratlar yerine alınacak bazı sağlıklı yağların tekli doymamış yağ asitleri (TDYA) kolesterol seviyesini yükseltmeden kan şekerini kontrol altında tuttuğunu göstermiştir.

Hatmi Çiçeği : Hatmi çiçeğinin kökleri, petkin olarak bilinen çözünebilen bitkisel lifler bakımından kan şekeri seviyesini düşürmek için en zengin bir kaynaktır.

Yer fıstığı: Fasulye gibi yer fıstığıda kan şekerini düşürücü özelliğe sahiptir.

Çay: Hintli araştırmacılar, siyah çayın anti-diyabetik özellikler taşıdığını yaptıkları araştırmalarda göstermişlerdir.

Defne ve diğer baharatlar: Amerikan Tarım Bakanlığından, +Rickhard Andersson , yarım çay kaşığı gibi çok az miktarlarda kullanılması halinde dahi, defne yaprağının vücudun insülini çok daha verimli kullanılmasına yardımcı olduğunu göstermiştir. Diğer baharatlarımız ise tarçın, karanfil ve zerdeçaldır.

Gurmar: Hindistan'da hakkında en az 4 tane araştırma yapılmış olan bu bitki, folklorik Hint tedavi yöntemleri içinde, diyabet tedavisinin en gözde bitkisidir. Bu bitkinin çayının vücutta insülin üretimini hızlandırdığı sanılmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

©2013 Tüm Hakları Saklıdır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© Dualarda Buluşalım , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena