Doktorlar astım tedavisinde -theophylline gibi- bronşları açmaya yarayan çeşitlli ilaçlar kullanırlar. Bronkodilatörler olarak bilinen bu ilaçlar genellikler inhalasyon tüpü denilen aparatlar sayesinde çekilir.
Eğer astım sorunum olsaydı, kesinlikle doktorlarımın tavsiyelerini dinlerdim. Çünkü bu hastalık potansiyel olarak ölümle sonuçlanabilen bir illettir. Ben böyle bir tedavi görüyor olsaydım ve eğer doktorum tedavi için theophylline kullanmamı önerseydi, ben bu maddeyi doğal olarak bulunduğu çok çeşitli kaynaklardan, özellikle de bunlar arasındaki en önemli kaynak olan, kafein içeren bitkilerden almaya tercih ederdim.
Kahve, çay, kafein içeren kolalı içecekler, kakao ve çıkolata: Saydığım tüm bu popüler içicekler ve çikolata bitkilerden elde edilmekte ve bu yüzden de bitkisel ürünler kategorisinde yer almaktadır ve kafein içeren herşey astım belasından kurtulmaya yardımcı olur.
Deniz üzümü: Birçok botanist deniz üzümünün dünyanın en eski ilacı olduğunu söyler. Çinliler bu bitkiyi binlerce yıldan bu yana astım ve diğer solunum hastalıklarının tedavisinde kullanmaktadırlar.
Isırgan otu: Isırgan otunun kökünün ve yapraklarının hem suyunu çıkararak hem de çay gibi demleyerek içmenin hiçbir riski olmadığı gibi, akciğer kanallarını ve bronşları açmaya yardımcı olan bir ilaç niteliğindedir.
Anason ve Rezene: Yunanlılar astım ve diğer solunum yolları hastalıkları için bu iki bitkiden yaptıkları çayları kullanırlar.
Meyan kökü: Meyan kökü çayı boğazı yumuşattığı için boğaz ağrısı, öksürük ve astım vakalarında sıkça tavsiye edilir.
Ginko: Asyalı şifacılar, ginko yapraklarından elde ettikleri özütleri yüzyıllarca astım, alerji, bronşit ve öksürüğü tedavi etmek için kullanmışlardır.
Domates: Yapılan 40 kadar kapsamlı araştırma, her gün alınacak yaklaşık 1000 mg. C vitaminin astım krizlerini, bronşiyal spazmları, göğüs hırlamasına, solunum yolu enfeksiyonlarını, burun tıkanıklarını, göz sulanmasını ve diğer alerjik semptomları ortadan kaldırdığını ortaya koymuştur.
0 yorum:
Yorum Gönder