Yemekleri yavaş yiyiniz ve iyice çiğneyiniz. Günde 5-6 öğün halinde azar azar yiyiniz. Yemeklerden sonra en az 3 saat uyumayınız . Çok sıcak ve çok soğuk yemeyiniz ve içmeyiniz. Alkol ve kola türü içeceklerden uzak durunuz .
Yemeklerinize bitkisel yağları çiğden koyunuz ve kavurmayınız , kızartmayınız . Yemeklerde tuzda ölçülü olunuz. Yaz aylarında saat 10.30 ile 16.00 arasında güneşe çıkmayınız . Yeşil mercimek çorbası veya köftesini haftada 2-3 defa tüketmeyi alışkınlık haline getiriniz.
Mevsiminin dışında sebze ve meyve tüketmeyiniz. Kesinlikle süt içmeyiniz. Dilediğiniz kadar yoğurt tüketebilirsiniz. Tatlıdan baklava , kadayıf , genel olarak hamurişi tatlılar uzak durunuz. Süt ürünlerinden az olarak tüketebilirsiniz.Beraberinde üzerine mutlaka bolca tarçın serpmeyi ihmal etmeyiniz.
Katı yağ tüketimini sonlandırınız. Zeytinyağını tercih edeniz. Bol kıvırcık ve marul salatasını öğünlerinizde alışkanlık haline getiriniz. Limon , kuru veya taze soğan kullanabilirsiniz. Susayınca su içilmez . Vücudunuzu toksin atımı bakımından susuz bırakmayınız. Mutlaka gün boyu 1,5 litre klorsuz su içiniz. Buna meyve suları veya çay dahil değildir. Unutmayınız, suyun yerini hiçbir içecek dolduramaz .
Acı tüketmeyiniz. Haftada bir gün bir bağ tere tüketiniz. Bal veya pekmez tüketimi günde bir tatlı kaşığı geçmemelidir. Yaşlı hayvan eti tüketmeyiniz.Balık tercihiniz olsun . Izgarası tercih edilmelidir.Şarküteri ürünlerinden kesinlikle uzak durunuz . Özellikle salam , sosis , pastırma , sucuk ve kalamata tüketmeyiniz. Patlıcan sebzesinden uzak durunuz. Sadece kendi yaptığınız turşuyu ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
Bir ay boyunca haftada 3- 4 kez aç karnına iki yemek kaşığı dolusu taze dereotu tüketiniz.Bu kürü yılda iki defa uygulayınız.
Yasaklar
Geriye dönük düşüncelere iyi de olsa kötü de olsa dalmayınız. Yarınki gününüz için yapacaklarınızı mutlaka planlayınız . Hafta sonunu mecbur kalmadıkça evde geçirmeyiniz. Hafta başından itibaren hafta sonu için plan yapınız. Akşamları yatmadan önce en az yarım saat yürüyüş yapınız. Gün içersinde kullandığınız mekanları kısa aralıklarla havalandırınız ve gece yatarken çok az da olsa pencerenizden taze hava akışını sağlayınız.
Mümkünse Kivi , mango , ananas , ithal muz gibi tropik bölge meyvelerini tüketmeyiniz , dilediğiniz kadar yerli muz tüketebiliriniz.
0 yorum:
Yorum Gönder