Gribe karşı hijyenin ve bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemli olduğunu uzmanlar sıksık vurguluyorlar. Gribin en fazla yayılma gösterdiği kış aylarında , boğaz ve bademcik enfeksiyonlarına karşı da koruyucu ve önleyici doğal kürler uygulamak mükemmel bir destek tedavi imkanı sağlayacaktır.
Nar kabuğu kürü : 2 adet metal bir lira büyüklüğünde nar kabuğu ve bir tatlı kaşığı hibiskus bitkisi kısık ateşte kaynamakta olan bir bardak klorsuz suya ilave edilir. 5 dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak demlenir ve ılımaya bırakılır. Ilıkken süzülüp içilir. Günde bir kez aç karnına içilir .
Maydanoz - limon kürü : 15-16 adet maydanozu blendırın içerisine atınız. Üzerine taze sıkılmış çalıştırınız. Blendırdaki içeriği bir bardağa boşaltınız ve sabah kahvaltısından 15 dakika önce içiniz . Her defasında taze hazırlanmalıdır.
Ada çayı kürü : Yaklaşık bir su bardağı kaynamakta olan klorsuz suda bir tatlı kaşığı taze veya kurutulmuş ada çayı 10 dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte demlenir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitki daha fazla suyunun içinde bekletilmez , mutlaka süzüp ayrılır. Günde 2-3 defa gargarası yapılır.
Soğan kürü : Kaynamakta olan bir buçuk su bardağı klorsuz suyun içerisine ince kabuğu soyulmuş orta boy bir kuru soğanı dörde , altıya bölüp atınız . 5 dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız.Ilıyınca içiniz . 15 gün boyunca aç karnına günde 2 kez içiniz .
0 yorum:
Yorum Gönder