Sarımsak, soğan, zencefil ve acı biberlerin kan basıncını da düşürerek kalp hastalıklarını önleyip tedavi ettiklerini ve soğan ile sarımsağın aynı zamandada kolesterolü düşürerek damarlarda plak oluşumunun engellediğini araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.
Kaz ayağı ve Kalsiyum içeren diğer bitkiler: Kazayağı yaprakların en zengin bitkisel kalsiyum kaynaklarından bir tanesidir. Yapılan araştırmalar, kalsiyumun kemiklere mineral yoğunluğu kazandırdığını ve bununda osteoporozu önlediğini göstermiştir. Ancak hepsi bu kadar değil; bu mineral aynı zamanda kalp krizi riskinide önemli ölçüde düşürmektedir. Isırgan otu, bakla, su teresi, meyan kökü, mercan köşk, sater, kızılyonca sürgünleri ve kekik de kalsiyum açısından zengin bitkilerdir.
Söğüt: Söğüt kabukları aspirinin bitkisel kökeni olan salisin içerir. Yapılan sayısız araştırma düşük dozlarda günde yarım yada bir tablet alınan aspirinin damarlarda plak oluşumunu engelleyerek kalp krizi riskini önlediğini ortaya koymuştur.
Üzüm: Yapılan 30 kadar araştırma, günder 1 ya da 2 bardak içki içenlerde kalp krizi riskinin yaklaşık olarak %25-40 oranında düştüğünü göstermiştir.
Alıç: Alıç yumuşak bir kalp toniği olarak haklı bir üğn kazanmıştır. Alıç özellikler kalp yorgunluğu tedavisinde etkilidir. Yapılan araştırmalar bu bitkinin aynı zamanda kalp krizini engellediğinide ortaya koymuştur.
Semiz Otu: Bu lezzetli sebzeyi her fırsatta övmemiz gerekir. İşte şimdi yine karşımıza bir kez daha çıktı. Yetiştirilmesi çok kolay bir bitki olan semiz otu, omega 3 yağı asitleri olarak bilinen yararlı bileşikler bakımından en zengin bitkisel kaynaktır.
Biberiye: Biberiye en zengin bitkisel antioksidan kaynaklarından bir tanesidir.
Hindiba: Herbalist Kathi Keville e göre, mısırlı araştırmacılar hindiba köklerinin kalbe iki şekilde faydalı olduğunu keşfetmişler. Hindiba kalp çarpıntısını yavaşlatır ve reçetelere kalp ilacı olarak sıkça yazılan yüksük otu gibi kalp güçlendiricisidir.
Zeytin: Düzenli olarak kullanıldığında, zeytinyağı son derece güçlü bir kalp koruyucusudur. Zeytinyağı, kalp dostu akdeniz diyetinin temel taşını oluşturur.,
Yer Fıstığı: Fıstık yerken, üzerindeki kırmızı renkli kabuğunu soymadan yiyin, çünkü oligomerik prosiyanidinler olarak bilinin kalp dostu bileşikler, bu kabukta bulunur. Yani kalp krizini önlemekle kalmaz, aynı zamanda kanser ve inmeye karşıda koruyucudur.
0 yorum:
Yorum Gönder